1. Home Brother
  2. O kompaniji Brother
  3. Istorija kompanije Brother

Prvobitno osnovana pre 100 godina u japanskom gradu Nagoji, grupa Brother ima bogatu istoriju poslovanja u Evropi koja seže 50 godina unazad.

Grupa Brother isporučuje proizvode i pruža usluge korisnicima širom sveta.

Linija proizvoda danas se sastoji od informacione i komunikacione opreme, kao što su štampači, višenamenski uređaji, skeneri i štampači nalepnica kao i originalni potrošni materijal i dodatna oprema grupe Brother.

Evropska vizija 21 obvezuje Brother grupu da se trud da postane jedinstvena organizacija svetske klase na području prodaje i marketinga koja plasira na tržište jedinstvene proizvode i u svakodnevnom poslovanju dokazuje da je „Na vašoj strani”.

Evropska ekonomska zajednica nastala je samo godinu pre nego što su Francuska, Nemačka, Italija, Belgija, Holandija i Luksemburg potpisali Rimski ugovor. Prepoznavanje i reagovanje na to predstavljali su važan korak za razvoj i rast Brother grupe.

Fabrika šivaćih mašina Jones afirmisala se kao glavni britanski brend, međutim nedostajala su joj ulaganja i razvoj. Ovo pripajanje Brotheru omogućilo joj je brzi napredak u Velikoj Britaniji.  
Zahvaljujući proizvodu koji je dizajnirao CDCC i koji je izrađen u Brotherovim fabrikama, Brother je odlučio da proširi asortiman svojih proizvoda ponudom kancelarijske tehnologije. Ovaj korak se pokazao kao ključan u razvoju Brothera kakvog ga znamo danas.
Nakon odluke o proširenju asortimana, elektronske pisaće mašine Brother brzo su bile prihvaćene širom sveta i doprinele su velikom napretku i prepoznavanju kompanije kao ozbiljnoh konkurenta u oblasti kancelarijske tehnologije.
Laserska štampa postala je važna tehnologija štampe, a Brother je razvio sopstvene vrlo brze proizvode za kancelarijsko tržište. Danas je vrhunski proizvođač ove vrste proizvoda. 
Dokazujući da ima sposobnost za prave inovacije, Brother je plasirao novu tehnologiju za izradu nalepnica koja se bazira na originalnom konceptu. Zahvaljujući ovoj početnoj inovaciji nastao je kompletan sistem uređaja za izradu nekih od najtrajnijih nalepnica na svetu.
Nastavljajući svoju liniju vodećih svetskih tehnologija, Brother je napravio značajan iskorak u spajanju više funkcija u jednom uređaju izradom sopstvenog laserskog multifunkcionalnog uređaja, tako što su laserskom štampaču dodate funkcije skeniranja, slanja faksa i telefoniranja kao i mnoge druge. Ovaj proizvod je postavio novi standard Brotherovim konkurentima i rezultirao potpuno novom kategorijom proizvoda.
Brother je uspeh laserskog multifunkcionalnog uređaja prilagodio tehnologiji inkjet štampača i tako su nastali manji, tiši, živopisniji ali podjednako funkcionalni uređaji.
Ovaj minijaturni proizvod bio je (i ostao) jedini ove vrste na svetu koji je toliko mali, a sa toliko funkcija. Sada predstavlja sredstvo za štampanje mnogim velikim kompanijama i organizacijama kojima je mobilnost neophodna.
Važno otkriće 21. veka zasniva se na postojećoj Brotherovoj tehnologiji nalepnica - uređaj RL-700S dopunjava ponudu nalepnica oznakama za radiofrekvencijsku identifikaciju. Ova tehnologija koja obično košta na hiljade evra sada se može realizovati uz puno manje troškove zahvaljujući Brotherovom tehnološkom napretku.