1. Home Brother
  2. Štampači nalepnica i računa 
  3. Štampači za nalepnice za električare

Šest glavnih razloga za obeležavanjem:

Identifikacija

Ostavite posao jasno i uredno obeležen. Koristite Brother P-touch štampač štampa ih na etiketama za: kablove i snopove kablova, žice, kutije sa osiguračima, razvodne table i ormarići.

Takođe idealan je za: znakove upozorenja i opasnosti,  električne kanale i cevi.

Takođe možete da kreirate nalepnice koje sadrže vaše kontakt podatke (uključujući logotip) kompanije na PT-E550VVP), kako bi vam pomogle da garantujete poslovanje u budućnosti.

Povezivanje

Pojednostavite postavljanje kabla lepljenjem trajno nalepnice Brother na svaki kraj žice. Ovo omogućava pravilno povezivanje i skraćuje vreme za rešavanje problema u slučaju problema.

Korišćenjem originalnih traka Brother u vašem P-touch štampaču nalepnica možete biti sigurni da će biti vaše etikete su ostale čitljive i lepljene dugi niz godina.

Saglasnost

Brother P-touch PT-E550VVP štampač povezan sa aplikacijom Cable Label Tool za Apple i Android uređaji omogućavaju stvaranje nalepnica koje ispunjavaju mnoge zahteve za identifikaciju električnih propisa.

Naše visokolepljive trake ispunjavaju UL-969 standarde iz Undervriters Laboratories, kao i naše termoskupljajuće cevi odgovaraju UL-224 standardima. 

Održavanje

Svi redovni pregledi u svrhu održavanja ili provera mnogo su lakši zahvaljujući nalepnicama obeleženim pločicama, panelima, kablovima i žicama, kanalima i postrojenjima.

Opasnost

Presudno je sigurno prepoznavanje opasnosti i primena njihovog odgovarajućeg obeležavanja. Štampač P-touch PT-E550WVP sa svojom trakom širine 24mm proizvodi tekst koji se lako čita, a primena trake žute ili crvene boje čini znakove izuzetno uočljivima.

Uputstva za javnu bezbednost

Štampajte vrlo vidljive opšte znake upozorenja na zahtev, gde god i kad god su potrebni. Fluorescentne žute i narandžaste nalepnice Brother mogu upozoriti na moguće opasnosti, odštampane i primenjene direktno na dotično područje.

Izbor Brother P-touch štampača nalepnica

Video prezentacija ponude ručnih nalepnica

Naš video o štampaču za nalepnice omogućava vam da otkrijete neke karakteristike i prednosti različitih modela.

Za detaljnije informacije o pravljenju etiketa na PT-E550VVP, imamo seriju video snimaka sa uputstvima koji prikazuju svaku funkciju korak po korak.

Video upustvo za korišćenje

Nalepnice koje zadovoljavaju vaše visoke standarde

Brother je razvio svoju izdržljivu tehnologiju laminiranih etiketa još 1988. godine - i od tada ima bezbroj kupaca koji su iskazali poverenje u sve njihove potrebe za etiketiranjem. Budući da je vaš tekst zaštićen prozirnim plastičnim premazom, možete biti sigurni da će vaše etikete izdržati test vremena, ma gde ih stavili.

U nastavku saznajte više i preuzmite brošuru sa tehničkim podacima koja sadrži dodatne detalje o našim trakama i sproveli testove.

Preuzimanje (PDF, 2,6 MB)

Za razliku od konvencionalnih etiketa, naša tehnologija laminirane trake garantuje sloj super prozirnog polietilena laminat štiti vaš tekst. Rezultat je praktično neuništiva nalepnica koja može da izdrži i najteže uslove.

U stvari, sigurni smo u trajnost naših etiketa jer smo ih testirali do krajnjih granica, a naša otkrića su pokazala da Brother P-touch laminirane nalepnice nadmašuju konkurentske ne-laminirane nalepnice, ostajući čitljive i čvrste, stoga se možete osloniti na profesionalne oznake kvaliteta dizajnirane da traju.

Postupak testa na abraziju

Brother tehnologija laminiranja trakom osigurava da Brother P-touch laminirane etikete mogu izdržati čak i teške abrazije.

Mašina za brušenje od 1 kg navlači se na laminirane nalepnice Brother P-touch i preko konkurencije nezalepljene nalepnice. Posle 50 ponovljenih prelaza, slova i znakovi ispod laminirane nalepnice Brother P-touch bili su bili potpuno netaknuti i laminat je samo malo ogreban. Kvalitet štampe konkurentske ne-laminirane etikete je bio narušen.

Postupak testa na temperaturu

Bez obzira da li želite da koristite naše nalepnice u uslovima smrzavanja ili u izuzetno vrućim okruženjima, one su dizajnirane da traju. U stvari, rezultati pokazuju da laminirane nalepnice Brother P-touch mogu da podnesu temperature od -80 °C do + 150 °C.

Naše laminirane etikete su pričvršćene na pločice od nerđajućeg čelika na sobnoj temperaturi, a zatim su neko vreme grejane i hlađene. Posle 72 sata na -80 °C nisu se primetile primetne promene na lepku ili boji trake.Nakon 2 sata na +150 °C, uprkos maloj promeni boje na traci, tekst na etiketi je ostao potpuno netaknut.
Postupak testa na izbleđivanje

Gde god koristite P-touch laminirane nalepnice, napravljene su tako da ostanu jasne i čitljive kao nekada.

Nekoliko Brother P-touch laminiranih nalepnica različitih boja zalepljeno je na ploče od nerđajućeg čelika i izloženo simuliranom spoljnom UV zračenju približno 12 meseci, a mogle su se uočiti promene u osnovnoj boji trake (test prema JIS K7350-2 / ISO 4892-2). Štampani tekst na svim trakama ostao je nepromenjen i bio je savršeno čitljiv. Crvene, žute i fluorescentne pruge, međutim, pokazale su nešto bleđu boju pozadine trake. Na ostalim etiketama marke Brother prikazane su malo ili nimalo promena.
Postupak testa na hemikalije 

Hemijska ispitivanja su izvršena na laminiranim etiketama Brother i na konkurentskim nelaminiranim nalepnicama.

Testovi su izvedeni u dve faze:
Faza 1 - Test potapanja u hemikalije
Faza 2 - Hemijski test abrazije

Trake su prvo bile pričvršćene na staklene ploče i uronjene u razne hemikalije tokom 2 sata. Nije bilo promena u kvalitetu štampanog teksta, a nalepnice su ostale pričvršćene za čašu. Iako su neke nalepnice natopljene određenim hemikalijama pokazivale blago odvajanje laminiranog filma, trljanje nalepnica istim hemikalijama uopšte nije imalo efekta. Stoga, čak i ako se hemikalije prosipaju na vaše laminirane nalepnice Brother P-touch, brzo brisanje trebalo bi da bude dovoljno za sprečavanje oštećenja.

Zatim su laminirane nalepnice Brother P-touch zalepljene na nekoliko staklenih ploča. Težina od 500 g hemikalijama natopljenom krpom navučena je preko svake nalepnice 20 puta. To nije imalo uticaja na kvalitet štampe laminiranih etiketa BrotherP-touch, za razliku od nelaminiranih etiketa naših konkurenata.
Postupak testa na vodu

Laminirane nalepnice Brother izuzetno su otporne na vlaženje i potapanje u vodu tokom dužeg vremenskog perioda.

Testovi su vršeni u dve faze:
Faza 1 - Test potapanja u vodu
Faza 2 - Test abrazije vodom

Trake su prvo fiksirane na staklene ploče i uronjene u vodu na 2 sata. Nije došlo do promena u kvalitetu štampanog teksta, a nalepnice su ostale pričvršćene za staklo.

Za drugi test, laminirane nalepnice Brother P-touch su postavljene na nekoliko staklenih ploča. Preko svake nalepnice navučena je težina od 500 g krpom natopljenom vodom 20 puta. Ovo nije uticalo na kvalitet štampe na laminiranim nalepnicama Brother P-touch.