Izbor specijalnih traka

Brother fleksibilne ID naljepnice omotane oko HDMI video kabela koji idu u monitor

Postojane Brother P-touch laminirane nalepnice su dostupne u širokoj paleti boja, veličina i specijalnih materijala za različite primene, i uključuju:

  • Standardno lepljive
  • Jako lepljive trake za neravne površine
  • Fleksibilne ID trake za obeležavanje kablova
  • Fluorescentne trake za sigurnosne znakove
  • Zaštitna traka protiv neovlašćenog korišćenja

Pogledajte izbor specijalnih traka

Izbor Brother laminiranih nalepnica

Odaberite pravu nalepnicu

Garantujte da se vaše nalepnice vide i da ostanu zalepljene, zato iz ponude birajte prave Brother TZe traka.

Ovaj video vas uvodi u našu ponudu postojanih nalepnica, od fluorescentnih traka za sigurnosne znakove i važnih obaveštenja do jako lepljivih za postavljanje na neravne površine. Možete biti sigurni da će vaše nalepnice podneti test vremena.

Kupite trake

Brother je razvio svoju tehnologiju postojanih laminiranih nalepnica još davne 1988 - i od tada su im nebrojeni kupci iskazali poverenje za sve njihove potrebe obeležavanja. Budući da je vaš tekst zaštićen providnim plastičnim premazom, možete biti sigurni da će vaše nalepnice podneti test vremena, gde god da ih stavite.

Saznajte više dole i preuzmite knjižicu sa tehničkim podacima koja prikazuje dodatne detalje o našim trakama i urađenim testovima. 

Preuzmite (PDF, 2,6 MB)

Za razliku od uobičajenih nalepnica, naša tehnologija laminirane trake garantuje da će sloj super providnog polietilenskog laminata zaštititi vaš tekst. Rezultat je praktično neuništiva nalepnica koja može podneti i najsurovije uslove.

U stvari, sigurni smo u postojanost naših nalepnica jer smo ih testirali do krajnjih granica, i naši su nalazi pokazali da Brother P-touch laminirane nalepnice nadmašuju konkurentske nelaminirane nalepnice, ostajući čitljive i učvršćene, stoga se možete pouzdati u profesionalni kvalitet nalepnica. 

Postupak testa na abraziju

Brotherova tehnologija laminiranja trake garantuje da Brother P-touch laminirane nalepnice mogu podneti čak i tešku abraziju. 

Uređaj sa brusnim papirom mase 1 kg vučen je preko Brother P-touch laminiranih nalepnica i preko konkurentskih nelaminiranih nalepnica. Nakon 50 ponovljenih prelaza, slova i znakovi ispod Brother P-touch laminirane nalepnice bila su potpuno nedirnuta, a laminat je bio samo lagano izgreban. Kvalitet štampe konkurentske nelaminirane nalepnice bio je narušen. 

Postupak testa na temperaturu

Bez obzira želite li koristiti naše nalepnice u uslovima smrzavanja ili u krajnje vrućim okruženjima, one su dizajnirane da traju. U stvari, rezultati pokazuju da Brother P-touch laminirane nalepnice mogu podneti temperature od -80 °C do +150 °C. 

Naše laminirane nalepnice su bile pričvršćene na pločice od nerđajućeg čelika na sobnoj temperaturi, a zatim grejane  ihlađene kroz određeno vreme. Nakon 72 sata na -80 °C nisu se pojavile nikakve uočljive promene u lepku ili boji trake. Nakon 2 sata na +150 °C, uprkos laganoj promeni boje na traci, tekst na nalepnici je ostao potpuno netaknut.
Postupak testa na izbleđivanje 

Bilo gde da koristite P-touch laminirane nalepnice, one su dizajnirane tako da ostanu jasne i čitljive kao i onog dana kada su postavljene. 

Nekoliko Brother P-touch laminiranih nalepnica različitih boja bile su zalepljene na pločice od nerđajućeg čelika, i izložene simuliranom spoljašnjem UV zračenju kroz približno 12 meseci, i promene u osnovnoj boji trake su se mogle posmatrati (test saglasan normi JIS K7350-2/ISO 4892-2). Otisnuti tekst na svim trakama je ostao nepromenjen i bio je savršeno čitljiv. Crvena, žuta i fluorescentna traka, međutim, pokazale su donekle bleđu pozadinsku boju trake. Ostale boje Brother nalepnice pokazale su male ili nikakve promene.
Postupak testa na hemikalije 

Hemijski testovi su izvedeni na Brother laminiranim nalepnicama i na konkurentskim nelaminiranim nalepnicama. 

Testovi su vršeni u dve faze:
Faza 1 - Test potapanja u hemikalije
Faza 2 - Test abrazije hemikalijama

Trake su prvo bile zalepljene na staklene pločice i uranjane u različite hemikalije u roku od 2 sata. Nisu se pojavile nikakve promene u kvalitetu otštampanog teksta i nalepnice su ostale zalepljene za staklo. Iako su neke nalepnice natopljene u određene hemikalije pokazale blago odvajanje laminiranog filma, trljanje nalepnica istim hemikalijama nije imalo uopšte nikakav uticaj. Stoga čak i ako se hemikalije proliju po vašim Brother P-touch laminiranim nalepnicama, brzo brisanje bi trebalo biti dovoljno da spreči bilo kakvo oštećenje. 

Zatim su Brother P-touch laminirane nalepnice zalepljene na nekoliko staklenih ploča. Teg od 500 g sa tkaninom natopljenom hemikalijom vučen je preko svake nalepnice 20 puta. To nije imalo nikakav uticaj na kvalitet štampe Brother P-touch laminiranih nalepnica, za razliku od nelaminiranih nalepnica naših konkurenata.
Postupak testa na vodu

Brother laminirane nalepnice su krajnje otporne na kvašenje i potapanje u vodu u dužem razdoblju. 

Testovi su vršeni u dvije faze:
Faza 1 - Test potapanja u vodu
Faza 2 - Test abrazije vodom 

Trake su prvo bile zalepljene na staklene pločice i uranjane u vodu u roku od 2 sata. Nisu se pojavile nikakve promene u kvalitetu odštampanog teksta i nalepnice su ostale zalepljene za staklo.

Za drugi test, Brother P-touch laminirane nalepnice su učvršćene na nekoliko staklenih ploča. Teg od 500 g sa tkaninom natopljenom vodom vučen je preko svake nalepnice 20 puta. To nije imalo nikakav uticaj na kvalitet štampe Brother P-touch laminiranih nalepnica.

Otkrijte zašto je označavanje nalepnicama važno kao deo postupaka u upravljanju vašim objektima