1. Home Brother
  2. Saveti za kućne kancelarije

Potražite odgovarajuću opremu za kućnu kancelariju

Maksimalno iskoristite kućnu kancelariju 

Rad od kuće omogućava fleksibilnost i nezavisnost, ali vas može staviti i pred određene izazove. Dok radite na daljinu, dolazi do ometanja od strane ostalih članova porodice, problema u komunikaciji sa saradnicima i problema u održavanju ravnoteže između radnog i privatnog života, što može dovesti do smanjenja vaše produktivnosti i koncentracije. Uz dobro osmišljeno organizovanje kućne kancelarije i rasporeda, možete efikasno raditi i od kuće. Brother ostaje "Na vašoj strani", pa je sastavio kratki vodič za postavljanje kućne kancelarije i održavanje produktivnosti. 

1. Kako postaviti kućni kancelariju?

Pre postavljanja kućne kancelarije, morate razmotriti dve stvari: 

  • Gde će se u vašem domu nalaziti radni prostor? U kućnoj kancelariji ćete provesti više od sedam sati, stoga dobro razmislite o nameštaju i opremi koji su vam potrebni. 
  • Koji resursi su vam potrebni za rad? Pre odluke šta kupiti, razmislite o važnim stvarima poput postojeće opreme i budžeta. 

2. Kako posao od kuće učiniti ugodnim

Kućna kancelarija mora biti i funkcionalna i udobna. Osigurajte ergonomsku opremu i odgovarajuće radne navike koje će vas podržati za vreme rada. 

  • Ergonomska stolica, stalak za noge i sto na pravoj visini važni su ne samo za vaše zdravlje, već i za vašu produktivnost. 
  • Dobro postavljeni miš i tastatura te podešavanje monitora u visini očiju pomoći će vam da se fokusirate i održite efikasnost tokom rada.

3. Kako raditi što efikasnije

Rad od kuće zahteva dodatnu disciplinu i strpljenja u početku. Pokušajte se držati svoje radne rutine koliko god je to moguće.

  • Planiranje radnog vremena i odmora: ustanite i započnite radom kao i pre te obavezno uključite redovne pauze za kafu i ručak u svoj radni dan.
  • Napravite popis zadataka za sve obaveze i prioritete i počistite radni sto na početku radnog dana. Pročitajte naše organizacione savete za više ideja.
  • Svedite na minimum ometanja dok radite, dok su pauze vreme za porodicu ili prijatelje.  

Štampači nalepnica za kućne kancelarije 

Organizujte svoj dom i kućnu kancelariju – pogledajte Brother rešenja za obeležavanje ovde.

Istražite štampače nalepnica

Organizacioni saveti

Dok pravite red za radnim stolom i održavate ravnotežu između radnog i privatnog života, pogledajte 5 važnih organizacionih saveta za dobro postavljanje kućne kancelarije. 

Saznajte više

Centar za rukotvorine

Postaknite svoju kreativnost radeći od kuće sa ponudom Brother rukotvorine. 

Saznajte više

Kreativni centar

Kreativni centar Brother nudi besplatne igre, štampu listova sa aktivnostima, bojanke, šablone rukotvorina i još mnogo toga kako bi vam pomogao da uravnotežite rad od kuće sa roditeljskim obvezama. 

Saznajte više