1. Home Brother
  2. Saveti za kućne kancelarije
  3. Organizirajte kućnu kancelariju

Otarasite se nereda na stolu

Bez obzira radite li od kuće sami ili delite sto sa drugima, stvari mogu ubrzo početi zauzimati vaš radni prostor. 

  • Neka vam pospremanje radnog stola na početku ili kraju svakog radnog dana pređe u naviku kako biste se lakše fokusirali na rad. 
  • Na stolu bi trebale biti samo stvari koje najčešće koristite. U malim kutijama držite manje predmete kao što su spajalice za papir, olovke i nalepnice. 

Stvorite sistem za skladištenje u svojoj kućnoj kancelariji

Oduprite se iskušenju da odštampate svaki dokument, jer će dokumentacija početi da se akumulira vrlo brzo.

  • Koristite jednostavno ležište kako bi važni dokumenti uvek bili dostupni. Koristite kutije za skladištenje sa fiokama ili kutijama sa nalepnicama kako bi se održao red u radnom prostoru.
  • Koristite digitalno skladište - skenirajte papire i čuvajte ih na računaru ili u oblaku.  Pogledajte Brother rešenja za skeniraj ovde.
 

Odredite mesto za odmor izvan kućnog radnog prostora

Rad od kuće može brzo zamagliti granice između profesionalnog i privatnog života; pobrinite se za redovne pauze kako biste izašli iz kućne kancelarije ili radnog prostora. 

  • Postavite svoju kućnu kancelariju u odvojen prostor koji će vam omogućiti preklapanje između profesionalnog i privatnog života. Ako nemate odvojeni prostor, odaberite kutak koji će biti posvećen samo radu. 
  • Odredite granice rasporedom rada koji će biti vidljiv svima u vašoj kući. Kad god je to moguće, zakažite porodici važne sastanke unapred.

Učinite svoju kućnu kancelariju prijatnom

Svetla, kamera, fokus! Obratite pažnju na ergonomiju svog radnog prostora i postavljanje potrebne opreme.

  • Osigurajte odgovarajuću rasvetu i miran prostor za podršku tokom videokonferencija i poziva. Odaberite sobu sa prozorom i lepim pogledom kako biste se opustili tokom rada.
  • Razmislite o investiciji u ergonomsku stolicu i stalak za noge, a opremu za sto, poput tastature i miša, držite na odgovarajućoj visini i udaljenosti.

Štampači nalepnica za kućne kancelarije 

Organizujte svoj dom i kućnu kancelariju – pogledajte Brother rešenja za obeležavanje ovde.

Istražite štampače nalepnica